31 oktober 2019

Opnames NTR bij Tiener College

Op 29 oktober maakte de NTR opnames bij het Tiener College in Gorinchem, voor het programma ‘Karim grijpt zijn kans’ over gelijke kansen voor ieder kind in het onderwijs.

Natasja van Meer, teamleider Tiener College:

“De oprichters van Tiener College zagen dat er een groep kinderen is in het basisonderwijs, waarvoor de keuze voor een middelbare school te vroeg of juist te laat komt. Bijvoorbeeld omdat kinderen van 10 al met vakken van de middelbare school aan de slag willen. Of juist omdat kinderen nog net niet de aansluiting hebben met hun volgende school. Dan is eerder naar een VO-school gaan of juist blijven zitten, vaak de enige optie die scholen hebben. Scholen zoals het Tiener College zorgen ervoor dat er juist ook voor deze kinderen een gelijke kans is. Het enige dat wij van ze vragen is een gezonde dosis nieuwsgierigheid. En dat zit vaak wel goed.”

Tiener College was de eerste school voor kinderen van 10-14 jaar in Nederland. Natasja: “Met een eigen onderwijsconcept dat we tegenwoordig ook aanbieden voor jongere kinderen met het Junior College. Onze school krijgt inmiddels grote navolging in de rest van het land. De 10-14-scholen schieten als paddestoelen uit de grond in Nederland. Toch mooi dat zo’n landelijk succes hier in Gorinchem is ontstaan.”
De aflevering van ‘Karim grijpt zijn kans’ wordt in januari 2020 uitgezonden op NPO2.

Over Tiener College.