14 oktober 2019

Betekenisweek bij de scholen van Stichting CVO-AV

‘De kracht van voorbeelden’. Met deze slogan laat Stichting CVO-AV zien waar haar negen scholen voor voortgezet onderwijs voor staan aldus Henri van Breugel, voorzitter College van Bestuur. Eigenlijk is het meer dan alleen een slogan. Het is onze Identiteit. Het zegt wie we zijn, wie we willen zijn, wat ons drijft en waar we voor staan. Jongeren hebben voorbeelden nodig om richting te geven aan hun leven en houvast te hebben. Maar ook worden jongeren op de scholen van CVO-AV geprikkeld met de vraag waarin zij zelf een voorbeeld willen zijn. Voor een ander.

De scholen van Stichting CVO-AV kijken terug op een prachtige ‘Betekenisweek’, waarin dit ‘voorbeeldschap’ centraal heeft gestaan. Naast de brede betekenis van de kracht van voorbeelden waar we als hele stichting voor staan, hebben ook alle scholen een eigen Identiteitsbewijs. Iedere school heeft daar in de Betekenisweek een mooie invulling aan gegeven.

  • Windroos (Durf te stralen) heeft de leerlingen laten stralen en daarna ook anderen door een Goede-doelen-actie.
  • Gilde Vakcollege Techniek (Laat techniek werken) heeft zich ingezet voor een technische school in Hongarije.
  • Lyceum Oudehoven (Kijk verder, vraag verder, doe goed) geeft z’n moreel kompas handen en voeten in de vakken EHBO en (wetenschaps)filosofie.
  • Schans (Leven als basisspeler) is in de Betekenisweek met de kernwaarden van de school aan de slag gegaan, zowel met docenten als met leerlingen.
  • Uilenhof (Kijken door familie-ogen) heeft het gezocht in een inclusieve samenleving, in vriendschap en heeft extra aandacht gegeven aan de verantwoordelijkheden van een leerling daarbij.
  • De Joost (Doe, ervaar, leer) heeft een ‘Samenloop voor Hoop’ georganiseerd.
  • Op Calvijn (Ontdek je kracht) heeft het groeien van leerlingen centraal gestaan met een verbinding naar scholen in Roemenië en Uganda.
  • Het Heerenlanden (Doe wat telt) laat mensen bloeien in relatie tot de ander en wel in het bijzonder op het Heerenlanden Festival dat voor eind november gepland staat.

Maar er was meer. De dagopeningen zijn speciaal voor de Betekenisweek geschreven. De ondersteunende dienst van stichting CVO-AV (Laat scholen floreren) heeft zich van haar beste kant laten zien met verrassende acties en het Tiener College (10-14 onderwijs: Prikkel je nieuwsgierigheid) heeft op 28 oktober a.s. een Open-Pick-Me-Up voor ouders en belangstellenden (www.tienercollege.nl).

“Van Breugel: we kijken met trots terug op de Betekenisweek. Heel mooi om te zien op welke wijze we als Stichting en als scholen – extra – betekenis geven aan leerlingen, ouders en omgeving. Ik kijk nu al uit naar de Betekenisweek 2020!”

==
Foto: 

Windroos-leerlingen hadden een Herfstfair voor het goede doel, waarbij ze met zelf bedachte activiteiten geld ophaalden voor Stichting Make-a-wish. Deze leerlingen hebben ’s middags soep verkocht aan de vele bezoekers. Er is ruim € 2.000,- opgehaald.