Judith Scholten-Prins, personeelsfunctionaris

Sinds oktober 2011 ben ik werkzaam bij Stichting CVO-AV. De tweede stap in mijn loopbaan op het gebied van P&O. Ik vind het belangrijk om te werken bij een organisatie waar je ook iets voor anderen kunt betekenen.

Hier bedoel ik mee dat ik graag bij een dienstverlenende organisatie werk en niet bij een organisatie waar het vooral om geld draait en winst maken. En juist bij een scholengroep kun je iets voor anderen beteken.

Vanaf het eerste moment dat ik bij de Algemeen Ondersteunende Dienst (AOD) binnenkwam voelde het als een warm nest. Dat gevoel heb ik nog steeds. Het fijne aan het werken bij de AOD is dat we op de locatie met een klein aantal mensen werken. Hierdoor heb je snel en veel contact met elkaar.

Het leuke aan mijn baan is dat ik niet alleen bij de AOD werk, maar ook veel op de scholen kom! Ik werk als P&O-er voor drie scholen. Iedere school heeft zijn eigen verleden en eigen sfeer. Elke school is anders, dat maakt het juist zo leuk! Ik kom graag op de scholen om de sfeer te proeven en om te zien en te ervaren hoe het is om dagelijks zoveel leerlingen om je heen te hebben. Dat is iets wat je bij de AOD niet hebt, het contact met leerlingen. Ik heb dan ook niet echt een ‘school’ gevoel, dat krijg ik pas als ik op een school ben.

Juist omdat ik bij de AOD werk, vind ik het als personeelsfunctionaris heel belangrijk om toegankelijk en bereikbaar te zijn, daarnaast wil ik de collega’s ‘ondersteunen’ zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren en uiteindelijk kunnen zorgen voor goed onderwijs.

Het personeelsbeleid is nooit klaar. Er zijn voortdurend onderwerpen vanuit de overheid of vanuit de medewerkers waar je iets mee kunt of moet. Afdeling P&O is daardoor altijd in beweging. Dit maakt het des te leuker!