Isabel Spruijt

Instituutsopleider bij Instituut Archimedes van Hogeschool Utrecht

Als instituutsopleider ben ik verbonden aan de Opleidingsschool Rivierenland en in deze rol begeleid ik de studenten op hun werkplek.

Waarom heb je gekozen voor deze locatie of onze opleidingsschool?
Als lerarenopleider aan de Hogeschool Utrecht wilde ik graag zo veel mogelijk kunnen betekenen voor studenten. Waar kan dat beter dan in de school waar ze stage lopen of al werken? Dat is de plek waar studenten het meeste leren. Toen mij werd gevraagd instituutsopleider te worden van een mooie scholengroep, genaamd OSR, en daarmee de studenten te kunnen begeleiden in hun docentschap heb ik dan ook geen moment getwijfeld.

Wat maakt de OSR zo bijzonder?
OSR heeft een mooie instelling van schouders eronder, doorzetten en hard werken. Dat spreekt mij aan. Met deze instelling worden veel mooi dingen bereikt.

Hoe ervaar je de begeleiding aan stagiairs?
Ik ervaar de begeleiding als goed en warm. OSR wil graag goede docenten opleiden en daar werken we met elkaar als team hard aan. We zoeken en kijken altijd naar het goede in een student, maar schromen ook niet om te zeggen waar nog winst te behalen valt om zo de beste docenten te kunnen opleiden.

Wat wil je de leerlingen/studenten meegeven?
Ik wil de studenten heel veel meegeven. Geniet, leer, kijk om je heen, pak alles aan wat je aan kan pakken maar bedenk vooral wie je wilt zijn als docent. Wat vind jij belangrijk en waar sta je achter? Waar word je warm van en waar ga ja harder van lopen? Als je dit weet, dan kan je een mooie eigen identiteit ontwikkelen en van daaruit lesgeven. Dan geef je les vanuit je hart.